Növényi fehérjék

Nem érhető el leírás a fényképhez.
"Anno azt mondták, hogy együnk sok fehérjét, mert az a legfontosabb. Azután erősödött az általam is preferált "vega-világ" és a fehérjemítoszt igyekeztek lerombolni, mondván: a fehérje sok baj forrása. Nos, szerintem a fehérjebevitel fontos, de a szakma is erősíti a növényi fehérjék emelését, és az állati eredetűek csökkentését. Az állati fehérjék túlfogyasztását tartom problémának. Tudjuk, hogy az esszenciális aminosav bevitel létkérdés, és hiányukban gyengül az immunrendszer, a felszívódás és beépülés romlik, a csontozat és izomzat nem épül és regenerálódik kellőképpen, a bőr, haj, köröm minősége is változhat. Az egyetemen nem kevésszer beszéltek a rizs, a borsó és az olajos magvak kiemelkedő fehérjeértékéről, de - én úgy láttam - nem igazán hittek a professzoraim abban, hogy ebből valaha is fejlesztések lesznek. Nos, eljött ennek is az ideje. Emiatt is örülök a barnarizs-, és a rizs-borsó-kendermag fehérje fejlesztéseknek, és szívesen mellé állok egy ilyen kutatási programnak, sőt ha kézzel fogható termék lesz belőle, akkor annak is. Nem szégyellem közreadni a jót. Ha a rossz terjed, a jó miért ne terjedjen legalább annyira?:)
BioGabi" BLNCE növényi fehérjék