Az egészséges életmód elvei

Az egészséges életmód elveinek tanítása egyénenként fontosak. —  Mindenütt betegségek terjednek, amelyeknek nagy része megelőzhető volna, ha az egészség törvényeit figyelembe vennék. Az embereknek rá kell ébredniük arra, hogy jólétük az egészség elveinek megvalósításától függ itt, ebben az életben, és az eljövendő életben is. Szükséges, hogy felelősségeik tudatára ébredjenek földi mivoltukról testükkel kapcsolatban, amelyet a Teremtő alkalmas lakhelyéül teremtett meg, s azt szeretné, hogy annak hűséges sáfárai legyenek

Az agyidegek – amelyek kapcsolatban állnak egész szervezetünkkel – alkotják az egyetlen közvetítőeszközt, amely által a menny érintkezik az emberrel, és befolyásolja belső életét. Mindaz, ami megzavarja az idegrendszer elektromos áramának keringését, * csökkenti életerőinket, s ennek eredménye az agy érzékenységének eltompulása. A test bármely része, amelyet nem kezelnek kellő gondossággal, „megtáviratozza”, azaz jelzi bántalmát az agynak.

 Ha jobban megértjük az emberi szervezet működését, igyekszünk alárendelni testünket a lélek nemesebb erőinek. Testünk csodálatos szerkezetét a végtelen bölcsességű Tervező alkotta, és gondozásunkra bízta, hogy ennek az ezerhúrú hárfának a harmonikus működését megőrizzük.

 Az elektromos áram szerepe létfontosságú az ember idegrendszerének működésében. Az idegi jelek terjedése alapvetően elektromos folyamat, azonban az áramvezetés sokkal bonyolultabb módon történik, mint például a fémekben vagy a pozitív és negatív ionokat tartalmazó elektrolitokban. Alapvetően az idegi jelek vezetésének elektromos természete felelős azért, hogy az emberi test rendkívül érzékenyen reagál arra, ha kívülről elektromos áram (áramütés) éri.”

(Az elektromos áram élettani hatása, http://tudasbazis.sulinet.hu)