Mi is az az immunrendszer?

Sokan úgy vélik, hogy az immunrendszer egyfajta mágikus erő, amely megvédi a szervezetet. És a tudatlanságból olyan mítoszok és receptek születnek, hogy az szinte bámulatba ejtő!

Az immunrendszer nagyon is konkrét sejtekből áll, amelyeket meg lehet mérni és meg is lehet számolni.

Az immunrendszer sejtjeit T-sejteknek vagy T-limfocitáknak nevezik. A csontvelőnk termeli őket. A T-limfociták nyirokfolyadékból állnak. A feladatuk, hogy eltávolítsák a mérgeket, a baktériumokat, a vírusokat és más káros anyagokat a szervezetből.

Ebből azonnal egyértelművé válik, hogy milyen is az az erős, és milyen az a gyenge immunrendszer.

Az erős immunrendszer magas T-sejtszámot jelent.

A gyenge immunrendszer egyenlő az alacsony T-sejtszámmal.

Az immunitás nem csak védi a szervezetet, hanem aktívan helyreállítja azt!

Ha az immunitás gyenge (kis T-sejtszám), akkor autoimmun betegségek fejlődhetnek ki: cukorbetegség, ízületi gyulladás, asztma, ekcéma és dermatitis, vagy hidradenitis (gennyes bőrgyulladás), érelmeszesedés és még sok más.

A legyengült immunrendszer első jelei

Hogyan vehetjük észre, ha az immunrendszere legyengült, és az egészsége kívánnivalót hagy maga után?

Amikor az immunrendszer legyengül, a szervezet kiegyensúlyozatlanná válik, veszélyes tünetek jelennek meg.

Fejfájás, szédülés, fülzúgás

Ez az immunbetegségek második szakasza. Amikor az immunsejtek hiánya miatt növekedik a koleszterinszint, az erek kész pokollá válnak.

Romlik az agy vérkeringése, és az agy "éhezni" kezd, így az a tápanyagok hiányát jelzi, például szédüléssel, a látás romlásával.

Gyengeség, fáradékonyság, alvási problémák

Ha az embernek az immunrendszerre le van gyengülve, elhagyja őt az élet, a vitalitás. Még az egyszerű házimunka elvégzése is nehézkessé válik. Nehéz koncentrálni. Egy egyszerű takarítás is kivesz minden erőt az emberből, és máris pihenni kíván az ember.

Egész nap úgy jár-kel ilyenkor az ember, mintha részeg vagy fertőzött lenne. Amikor pedig aludni kellene, akkor persze nem megy.

Fájdalom jelenik meg a lábakban, majd duzzanat, görcsök

Az immunrendszer gyengülésének harmadik szakaszát a lábakban kialakuló fájdalom megjelenése jelzi. Még egy kis fizikai megterhelés is kimondhatatlan fáradtságot és izomfájdalmat eredményezhet. Nehézzé válik a járás, a lépcsőzés.

Éjszaka a lábak időnként begörcsölhetnek. Az idegi jelzések továbbításában hibák jelennek meg, mivel egyre kevesebb az immunsejt, és azok nem tudják elég gyorsan regenerálni az idegpályákat.

A szervezet vízháztartása felborul. Innen erednek az ödémák. Először a lábaké, majd a soron következő a kéz, utána pedig az arcok és a belső szervek is sorra kerülnek.

A gyors és biztonságos immunerősítés csak étrend-kiegészítők segítségével lehetséges.

Az étrend-kiegészítők természetes és aktív anyagokból készült készítmények. Az étrend-kiegészítő élelem a csontvelő számára. A csontvelő pedig az immunsejteket termeli.

Az étrend-kiegészítők kémiai anyagok felhasználása nélkül készülnek, így nem fenyegetnek mellékhatásokkal. Ez ideális eszközzé teszi őket a gyermekek és az idősek számára, akik a leginkább kiszolgáltatottak az immunrendszerük állapota miatt.