Magas vérnyomás

A magas vérnyomás csökkentésére javasolt étrend kiegészítése rendszeres mozgással és a testsúly csökkentésével még hatékonyabbá teheti a betegség gyógyszer nélküli kezelését.

 A vérnyomás emelkedésében szerepet játszó konyhasó fogyasztásának mérséklését a magas vérnyomás gyógyszermentes kezelésében a szakemberek régóta ajánlják. Naponta négyszer sok zöldség, gyümölcs, két-három alkalommal alacsony zsírtartalmú tejtermék, ezen kívül gyakran hal, baromfi és magok evése, viszont nem ajánlottak a zsíros húsok és a cukrozott üdítők.

 Azt már évekkel korábban bizonyították, hogy kezdődő, vagy enyhe magasvérnyomás-betegségben az étrend néhány hét alatt csökkenti a vérnyomás értékeket. A most végzett vizsgálat igazolta, hogy az egészséges étkezés rendszeres mozgással és ezek együttes eredményeként alacsonyabb testsúllyal még hatékonyabb vérnyomáscsökkentő, mint az egészséges étkezés önmagában.