A birsalma és a dió jótékony hatása
Érdemes ezekről a gyümölcsökről beszélni, mivel most van lehetőségünk beszerezni ezeket.
Birsalma:
1. antioxidáns hatás, védi a sejteket, gyulladáscsökkentő hatás
2. csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázatát
3. Csillapítja a hányingert, pl. várandós nőknek jobb, mint a B 6 vitamin
4. Támogatja az emésztést, pektin tartalmának köszönhetően /mely gél állagú/
a gyomor és bél gyulladásos betegségében hasznos, bevonva a bél falát, védi azt.
5. Torokfájást csökkenti, antiszeptikus hatása által
6. Az allergiás reakciók kialakulását csökkenti, azáltal, hogy a kialakulóban lévő
téves immunválasz mértékét csökkenti.
7. Antibakteriális hatása is van, pl. a Coli és Staphylococcus aureola
baktériumok szaporodását képes megelőzni, azáltal, hogy ellenállóbbá teszi
a szervezetet.
Recept: / főzve is megőrzi jótékony hatásait. /
felszeletelt birsalma+ cukor (elhagyható) -- puhára főzni, adni hozzá
fahéjat, gyömbért, csillagánizst
A dió jótékony hatásai:
1. A dió rendszeres fogyasztásával a vérnyomást egészséges szinten tarthatjuk,
Természetesen a már kialakult magas vérnyomást gyógyszeresen kezelni kell
és rendszeresen ellenőrizni.
2. Csökkenti a szervezet koleszterin szintjét, ez telítetlen zsírsav tartalmának köszönhető.
Omega 3 zsírsavtartalma csökkenti a koszorúér megbetegedést,
vastagbél, prosztata, mellrák kialakulásának kockázatát.
Javasolt napi 25 gramm dió fogyasztása
3. E vitamin tartalma erősíti az immunrendszert
4. Gyulladáscsökkentő, kedvezően hat gyomor és bélhurut esetén
5. Csökkenti a II típusú cukorbetegség kialakulását.
Mindent összevetve csodálatos növényvilágot teremtett Istenünk, hiszen látjuk, hogy számtalan olyan növény van, amely gyógyítóhatással rendelkezik, csak ki kell nyújtani a kezünket érte.